miercuri, 10 ianuarie 2018

Frânarii ANP - Sezonul 1, Episodul 4

     În primul rând dorim să vă urăm La mulți ani 2018, cu sănătate și bucurii alături de cei dragi dumneavoastră!

     În ceea ce privește ANP, atenția ne-a fost atrasă de mișcările de trupe pe care le-am văzut astăzi. Unele de salutat, altele de privit cu reținere...dacă nu chiar cu teamă!
     Mișcările sunt de înțeles dacă Marian Dobrică a avut în vedere aplicarea strictă a legii în sensul împuternicirii unui ofițer într-o funcție de conducere maximum 6+6 luni. S-ar putea ca prin primăvară, reculul acestei abordări  să îl afecteze direct chiar pe actualul DG, dat fiind că și acesta se află la cea de-a doua împuternicire, situație în care se mai află o sumedenie de directori de unități. Ce se va întâmpla în atare situație? Toți ofițerii vor trece, pe rând, câte 6-12 luni pe la conducerea ANP și a unităților? Este absurd, sigur pentru cineva care este interesat realmente despre sistemul penitenciar, ceea ce nu este cazul lui Tudorel Toader!
     Domnule ministru, nu vă costă nimic să deblocați concursurile inițiate pentru posturile de top din ANP și unități! Nu ați face decât să arătați că sunteți interesat ca la conducerea ANP și a penitenciarelor să aveți oameni selecționați în cadrul unui concurs,  stabili, care au posibilitatea să abordeze un management pe termen mediu pentru dezvoltarea instituțiilor pe care le conduc! Altfel, toate vorbele pe care le spuneți la televizor vizavi de sistemul penitenciar nu fac doi bani.
     P.S. Ne întrebăm, în context, nea Gicu Iftincu cum s-o fi transformat el acum, ca cameleonu' (cacofonie asumată), în "respectatorul" legii, după ce amar de vreme a întocmit documente pentru prelungiri de împuterniciri pe perioade de ani de zile pentru aceiași oameni, deși sindicatele aminteau de fiecare dată că acest lucru e ilegal? Nu mai întrebăm prin ce modalitate a detașat un funcționar public cu statut special pe o funcție în cabinetul ministrului (funcție politică), că legală nu prea e!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu